Wapenregistraties Bureau Nagtegaal

Lavieren, van

Schild: golvend doorsneden; A in zilver een geopende gekanteelde rode stadspoort met opgetrokken valhek, waarin een schuinrechts geplaatste zwarte trapleer, goud verlicht, gedekt met blauwe puntdaken, waarop naar rechts waaiende vaantjes van hetzelfde; B twee meerminnen van natuurlijke kleur met gouden haren, een zilveren anker met gouden ankertouw vasthoudend en beide een zilveren schelp in de opgeheven arm houdend.
Helm: halfaanziend.
Wrong: blauw en zilver.
Helmteken: een zilveren leeuw, rood getongd en genageld, een zilveren zwaard met gouden gevest in zijn opgeheven rechter klauw houdend.
Dekkleden: blauw, gevoerd van zilver.
Wapenvoerder(s): 
Dit wapen is in 2016 ontworpen door H.K. Nagtegaal.
Geregistreerd op verzoek van de heer K. van Lavieren, wonende te Deventer, zoon van Ronald-Jan van Lavieren en Johanna Henrietta Geertuida Maria van de Poel, voor Frederik Albertus Jacob van Lavieren, grootvader van de aanvrager, en zijn naamdragende nakomelingen.
Frederik Albertus Jacob van Lavieren, geb Utrecht 28 december 1940, vliegtuigmaker bij de Koninklijke Marine, huwde Leerdam 21 juli 1961 met Alida Janetta Petronella van der Meijden.
Vervaardiger: 
Heraldisch Bureau Nagtegaal (Delft, 9 februari 2016)
de_DEDeutsch