Coté

Schild: in zilver een klimmende rode yale met zwarte hoeven en zilveren slagtanden, komende uit groene drieberg, links vergezeld van een omhoog kronkelende groene slang met gewende kop om een omgekeerd zilveren zwaard met gouden gevest.
Helm: aanziend.
Wrong: rood en zilver.
Helmteken: een uitkomende aanziende militair, van natuurlijke kleur, met blauw hemd beladen met zilveren tressen, een rode uniformjas met rechts zilveren knopen, gouden ceintuur met gesp, blauwe kraag en manchetten met zilveren knopen op de manchetten, zwarte steek met zilveren rand en embleem, een zilveren sabel met gouden gevest schuinlinks in zijn opgeheven rechterhand houdend.
Dekkleden: rood, gevoerd van zilver.
Wapenvoerder(s): 
Dit wapen is in 2017 ontworpen door H.K. Nagtegaal.
Geregistreerd op verzoek van de heer M. Coté,  wonend te Zutphen, zoon van Marinus Josephus Coté en Jannetje Casius, voor de aanvrager en zijn naamdragende nakomelingen.
De aanvrager stamt af van Alexis Coté, geb. 1766, afkomstig van ‘Jewedrunt’ (thans Yverdon, Zwitserland), militair te Bergen op Zoom 1801, verpleger in het militair hospitaal te Breda 1802, oppasser te Utrecht 1806, mogelijk elders gesneuveld, althans nooit meer van hem iets vernomen.
Hij huwde Amsterdam (ondertr. Amsterdam 3 juli 1795 en Utrecht 5 juli 1795) met Jacoba Cirie (Souvain), ged. Utrecht 20 februari 1774, overl. Utrecht 12 maart 1852.
Vervaardiger: 
Heraldisch Bureau Nagtegaal (Delft, 5 december 2017).
nl_NL_formalNederlands (Formeel)